Stuart Frazer -

< Back
Case study

A Winning kitchen for a World Superbike Champion

When it came to a major renovation on their home, Carl Fogarty, the most successful World Superbike racer of all time and his wife Michaela, turned to Sarah Newton at Stuart Frazer in Preston to create their dream kitchen.

The couple went to other high end kitchen companies but found Sarah really understood what they were after and they felt that the look and feel of SieMatic couldn’t be matched, “ Sarah’s a friend but we still went elsewhere to compare what was on offer, “ explains Michaela. “ She was the only one to really listen to what we wanted and we felt she was on the same wavelength as us. Instead of looking at just the kitchen, she considered the whole house and took the time to understand the entire project. I needed someone to work with me. Sarah was great as she took on board what I wanted whilst also suggesting things I’d never considered like creating a really clever ‘hidden’ pantry. Located behind the main kitchen it has a separate sink, worktop space and fridge freezer which is accessed through one of the cupboard doors. It’s like a hidden mini kitchen!”

The brief was to create kitchen that was to be the hub of their fantastic home. It had to cater for both everyday family dining and larger entertaining. It also had to work with the grey palate that Michaela had chosen throughout the house. Sarah cleverly introduced a range of grey and white tones and mixed things up with various textures in the kitchen, like the contrasting wooden breakfast bar. To add interest to the grey colour scheme, the colour orange was perfectly introduced in the Koinor seating which adds a fabulous ‘pop’ of brightness to the room.

The end result is a stunning space which is perfect for hosting both a handful of people and a party of one hundred! Carl and Michaela are delighted with it and can’t praise Sarah and Stuart Frazer enough,“ the kitchen was such an important room for us. We needed to get it right and we have. We absolutely love it. It works because Sarah worked with our ideas and then meticulously planned every area in great detail from the lighting right down to the tiles on the floor.”

FavoriteLoadingAdd to pinboard